SAITKO HAASTEEN?

Tuliko haaste postin mukana tai ehkäpä haastemies toi sen henkilökohtaisesti? Haasteen saaminen käräjäoikeudesta ei ole koskaan mikään mukava juttu. Luvassa on riidan tai rikosasian selvittelyä tuomioistuimessa. Kallista, epämukavaa ja pitkällistä puuhaa.

Kun haaste on kädessä, ei asian perusteellista käsittelyä ei voi enää vältellä. Päätä ei kannata kuitenkaan laittaa pensaaseen vaan hakea rohkeasti laintuntevaa apua. Voit olla myös oikeutettu valtion varoista maksettavaan oikeusapuun. Lue lisää täältä.

Avuksi kannattaa ottaa asianajaja, jolla on kokemusta oikeudenkäynneistä ja juuri sen tyyppisistä jutuista, joita oma asiasi koskee. Tammer-Juristien asianajajat osaavat auttaa monenlaisissa riita- ja rikosasioissa. Lue asiantuntijoidemme esittely täältä. Apua on saatavilla ja sitä usein tarvitaan haasteen tipahdettua postiluukusta. Haaste käräjäoikeudesta tarkoittaa sitä, että sinun odotetaan antavan vastaus asiaan ja saapuvan käräjäoikeuden käsittelyyn. Sinua kohtaan on esitetty vaatimuksia ja/tai rikossyytteitä. Vastaaminen kannattaa aina. Passiiviseksi heittäytyminen ei auta asiaasi.

Asianajaja toimii avustajanasi oikeudenkäyntiprosessissa. Hän kuuntelee oman versiosi tapahtumien kulusta ja ajatuksesi asiasta. Asianajaja antaa puolestasi vastauksen käräjäoikeudelle siten, että oma näkemyksesi tulee esille. Hän osaa myös arvioida asiaa lain näkökulmasta ja varmistaa, että oikeusturvasi toteutuu eli sinua kohdellaan lakiin nähden oikeudenmukaisesti. Oikeuden istunnossa asianajajasi osaa kysyä sinulta juuri oikeat kysymykset. On tärkeää, että oma todistuksesi tapahtumien kulusta esitetään istunnossa johdonmukaisesti, eikä sinua johdatella tai ajatuksiasi hämmennetä. Saat oman asianajajan, kun otat yhteyttä toimistoomme joko soittamalla tai yhteydenottolomakkeen kautta. Älä viivyttele, vaan ole ajoissa liikkeellä. Asianajajien kalenterit täyttyvät nopeasti. Pääset yhteydenottolomakkelIe täältä.

Lue kirjoitus Korvaako vakuutus asianajajan palkkion. Mitä asianajajan apu sitten maksaa? Tämä askarruttaa monia. Asianajaja selvittää ensitapaamisella asian laadun ja osaa arvioida montako tuntia toimeksiannon hoitamiseen kuluu. Tämä pätee perusmuotoisiin toimeksiantoihin. Joskus jutun hoitaminen voi tuoda mukanaan yllätyksiä. Erityisesti riita-asioissa tarvittavien toimenpiteiden määrä ja laatu voivat vaihdella paljonkin. Sanonta parempi laiha sopu kuin lihava riita pitää paikkansa myös asianhoidon kustannuksien kohdalla. Asianajajamme tekevät voitavansa edistääkseen asian sovinnollista ratkaisua, molempia osapuolia tyydyttävää lopputulosta ja järjellisiä asianajokustannuksia, asiakkaan etu aina etusijalla mielessä.

Kirjoittaja Jenni Räsänen 15/10/2022