Asianajotoimisto Tammer-Juristit Oy auttaa niin ostajaa kuin myyjääkin jo kaupantekovaiheessa. Tarjoamme avuksesi kokeneita kiinteistöjuristeja, jotka tietävät asuntokaupan sudenkuopat ja minimoivat tulevat ongelmat jo etukäteen. Palveluksessamme on LKV-tutkinnon suorittaneita lakimiehiä sekä julkinen kaupanvahvistaja, jollainen tarvitaan kaikissa kiinteistökaupoissa. Tammer-Juristeilla on myös laaja yhteistyöverkosto ml. kiinteistönvälitysliikkeet, kuntokartoittajat, tekniset asiantuntijat sekä rahoituslaitokset ja pankit.

Asuntokauppa onnistuu kun ostajalla ja myyjällä on riittävä asiantuntemus. Asuntokauppariita on usein seurausta kaupan huolimattomasta esivalmistelusta ja puutteellisista juridisista tiedoista. Asunto- ja kiinteistökaupat sekä näistä aiheutuvat riita-asiat ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana yleistyneet huomattavasti. Tyypillisiä asuntokauppariidan aiheuttavia ongelmia ovat kosteusvauriot, homeongelmat, kiinteistön suuret radonpitoisuudet, asunnon kokoa ja kiinteistön ulottuvuutta koskevat virheet sekä muut rakennusvirheet. Suuri osa kosteus- ja homevaurioituneiden asuntojen kauppaa koskevasta oikeuskäytännöstä on koskenut ns. piilevää virhettä. Piilevälle virheelle tyypillistä on se, että virhe tulee sekä ostajalle että myyjälle yllätyksenä. Ostaja ei ole voinut havaita virhettä tarkastaessaan asuntoa eikä myyjä ole salannut mitään asunnosta.

Jos olet ostajan asemassa, Sinun tulee tehdä virheilmoitus eli reklamaatio heti havaittuasi virheen. Myyjänä Sinun tulee vastata reklamaatioon ja tietää, mitä ostaja voi vaatia. Jos olet epävarma, käänny puoleemme.
Tammer-Juristit Oy:n lakimiehet ovat hoitaneet satoja asuntokauppariitoja ja toimistossamme on erityisen vahva osaaminen asuntokauppa-asioissa. Hyvät neuvottelutaitomme ovat johtaneet siihen, että n. 75% kauttamme hoidetusta asuntokauppariidosita on saatu sovittua jossain vaiheessa prosessia. Asuntokauppariitojen kustannukset korvataan yleensä kotivakuutukseen liittyvästä oikeusturvavakuutuksesta, mutta niihin saa myös oikeusapua (maksuton oikeudenkäynti).

Tammer-Juristien lakimiehet toimivat Suomen Omakotiliiton virallisina lakimiesneuvojina Pirkanmaalla. Lue aiheesta ja Omakotiliiton jäsenilleen tarjoamista muista eduista lisää Omakotiliiton sivuilta.

keys