HUIJAUS, TAMMERJURISTI -NIMELLÄ TARJOTTU LAKIPALVELUJA

2.4.2024

Ylen MOT-toimitus on julkaissut 29.3.2024 verkkosivuillaan jutun ”Lakimies”. Juttu on luettavissa: https://yle.fi/a/74-20078029

Olemme saaneet yhteydenottoja asiaan liittyen ja olemme tietoisia, että Sami Salovaara niminen henkilö on tarjonnut lakipalveluita ja käyttänyt toiminnassaan toiminimeämme muistuttavaa verkko-osoitetta tammerjuristi.fi.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on vaatimuksestamme siirtänyt kyseisen verkkotunnuksen meille ja linkki tammerjuristi.fi ohjautuu tällä hetkellä virallisille verkkosivuillemme tammer-juristit.fi. Traficom on siirtopäätöksessään katsonut, että verkkotunnus muistuttaa Asianajotoimisto Tammer-Juristit Oy:n suojattua nimeä ja se on merkitty ilmeisessä hyötymis- tai vahingoittamistarkoituksessa.

Valitettavasti nykyinen lainsäädäntö ei rajoita lakimies-nimikkeen käyttöä ja kuka tahansa voi markkinoida itseään juristina/lakimiehenä ja toimia vailla asianmukaista koulutusta ja ammattitaitoa. Valitsemalla asianajajan hoitamaan lainopillista toimeksiantoa voit luottaa siihen, että valitsemasi henkilö on suorittanut sekä Suomessa hyväksytyn ylemmän oikeustieteellisen tutkinnon että asianajajatutkinnon ja on Suomen Asianajajaliiton jäsenenä liiton vaatimukset täyttävä henkilö. Asianajajaliitto valvoo asianajajia kaikessa toiminnassaan ja asianajajat noudattavat erillistä eettistä säännöstöä – hyvää asianajajatapaa. Säännöstö sisältää muun muassa velvoitteita salassapitoon, esteellisyyteen ja kunniallisuuteen liittyen.

Miten voi varmistua, että kyse on asianajajan palvelusta?

  • Asianajajat ovat aina Suomen asianajajaliiton jäseniä, ja asian voi tarkistaa liiton verkkosivuilta ”Löydä asianajaja”-välilehdeltä https://asianajajaliitto.fi/loyda-asianajaja/
  • Asianajotoimisto Tammer-Juristit Oy:llä on verkkosivut, jossa on esitelty kaikki toimistossamme työskentelevät juristit. Verkkosivuiltamme löytyy myös toimistomme ja työntekijöidemme puhelinnumerot ja s-postiosoitteet sekä yrityksemme Y-tunnus.

Kuka saa avustaa oikeudenkäynneissä?

Lisätietoja asiasta ja apua ongelmiin

Yhteydenotot toimistomme kautta, p. 010 346 6640 tai info@tammer-juristit.fi